5 saveta da maksimalno uživate u svom poslu!

Da, moguće je…

1. Sami stvorite okruženje u kojem se osećate prijatno

Prilagodite posao koji radite sebi i napravite prijatno okruženje u kojem ćete uživati. Promenite način na koji radite. Na primer: ako ne volite slati i odgovarati na mejlove, pronađite način koji će vam skratiti taj mukotrpni posao. Osim toga, promenite i način na koji komunicirate sa kolegama. Ugodnije je raditi u prijateljskom okruženju. I na kraju, pronađite svrhu svog posla. Zašto, kako, zbog čega radite to što radite? A u danima kada vam ne ide sve kako treba, setićete se da ste tu zbog nekog razloga i lakše ćete završiti započeto.

2. Pronađite načine kako da budete još srećniji i motivisani

Zapitajte se šta je to što bi vas učinilo srećnijima na poslu. Da li je to novi projekat, lepše okruženje? Predložite svom šefu neku ideju koja će unaprediti i posao koji obavljate, a i koja će poboljšati vaše raspoloženje. Naravno, ako ta ideja ne podrazumeva skraćivanje radnog vremena – jer u tom slučaju možda treba da promenite posao.

3. Prema poslu se postavite kao da ste potpuno novi i svakodnevno učite nove veštine

Učenje i upoznavanje novih stvari najviše motivišu u radu. Zato se potrudite pronaći nešto novo o čemu do sada niste znale puno i usavršite tu veštinu. Zatim se obucite za posao kao da prvi put dolazite u kancelariju. Kada ste nove, sigurno želite da upoznate što više kolega, zato se osvrnite oko sebe i popričajte sa nekim novim. Videćete da ćete se kući vratiti srećnije i uzbuđenije, baš kao da ste u novom radnom okruženju.

4. Obavezno imajte neki hobi i posvećujte mu dovoljno vremena

Ne dozvolite da posao bude sav vaš život. Osim što ćete većinu svog vremena posvetiti poslu, potrudite se da barem sat do dva dnevno izdvojite za aktivnosti u kojima zaista uživate. Bez obzira na to da li je u pitanju sviranje, šetnja ili gledanje filmova, veoma je važno da napravite balans između poslovnih i privatnih obveza.

5. Naučite reći ‘NE’ stvarima koje vas nimalo ne vesele

Sigurno vam je poznata situacija da prihvatate dodatni posao ili prebacujete sve na sebe i na kraju završite umorne i frustrirane samo zato što niste znale reći “ne” kako nekoga ne biste povredile. Zato naučite reći “ne” na najljubazniji način. 

Izvor: cosmopolitan.rs