Ako se uvijek osjećaš iscrpljeno, probaj konzumirati ove zdrave namirnice koje će pomoći tvojem tijelu

Sve znamo taj osjećaj iscrpljenosti i umora, a jednostavno ga možemo spriječiti

Bez obzira osjećaš li se iscrpljeno jer jedeš nezdravu hranu ili ne spavaš dobro, određene namirnice ti mogu pomoći u vraćanju energije i vođenju boljeg života. Kao što znaš voće i povrće je bogato vitamina, a Bright Side donosi koje su namirnice dobre za koji dio tijela.

Oči

Ako cijeli dan provodiš pred računalom, oči su ti sigurno jako umorne. Hrana koja će im pomoći su jaja, masna riba, orašasti plodovi, citrusi i mahunarke. Ove namirnice bogate su Omega 3 masnim kiselinama, cinkom i vitaminima A, C i E.

Imunitet

Vrijeme je prehlada, a čim ti padne imunitet znaš da ćeš se vjerojatno i razboljeti. Hrana koja će osnažiti tvoj imunitet je: crvena paprika, kiwi, brokula, đumbir i češnjak. Ova hrana pomaže kao prevencija, ali i u liječenju kad se već razboliš.

Metaboizam

Ako želiš ubrzati metabolizam moraš jesti čisto bijelo meso, koristiti začine i piti kavu i čaj. Znamo da te ovo zadnje veseli, ali nemoj pretjerivati jer u tom slučaju samo skupljaš nepotrebne kalorije.

Mozak

Kaže se kako su za mozak dobri orasi jer nalikuju na ovaj organ. Osim njih za bolje razmišljanje i koncentraciju jedi i više borovnica, masne ribe i tamne čokolade.

Unutrašnji organi

juha od brokule

Naš sjedilački život nam ne ide na ruku pa se pobrini da ti je barem prehrana zdrava. Brokula, špinat, bobičasto voće i citrusi će učiniti svoje.

Također probaj smanjiti i unos crvenog mesa, kao i prerađenih suhomesnatih proizvoda. I naravno svu nezdravu hranu kao i slatkiše. Od njih ti sigurno neće biti dobro, a jedino se možeš dovesti u nove neprilike.

Izvor:net.hr