Arkanov ubojica uživa u raskošnom životu u luksuznom južnoafričkom zatvoru, izbjegava izručenje Srbiji

Trenutno se nalazi u zatvoru Helderstoorm u blizini Cape Towna koji slovi za jedan od elitnijih u zemlji

Da i u zatvoru može biti ljepše nego na godišnjem pokazuje slučaj Dobrosava Gabrića, bivšeg policajca osumnjičenog da je pucao u Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. Gavriću je u zatvoru odlično, između ostaloga i zato jer je zaštićen od svih onih koji žele osvetiti Arkana. Osim svoje ćelije, u zatvoru smije koristiti bar, teretanu, knjižnicu i igraonicu.

Međutim, njegov lagodan život mogao bi se promijeniti jer Srbija traži njegovo izručenje, a u Južnoafričkoj mu je Republici, gdje je zatvoren zbog šverca droge, uskraćen azil. U zatvoru je od 2011. nakon ubistva Cyrila Beekae, jednog od glavnih šefova južnoafričkog podzemlja u čijoj je organizaciji djelovao kao tjelohranitelj. Gavrić već sedam godina čeka odluku južnoafričke vlade o dobivanju statusa izbjeglice jer se boji izručenja Srbiji gdje će ga, tvrdi, ubiti Arkanovi osvetnici, pišu srpski mediji.

Trenutno se nalazi u zatvoru Helderstoorm u blizini Cape Towna koji slovi za jedan od elitnijih u zemlji, a istovremeno i najčuvanijih. Vjerojatno zbog činjenice da surađuje s južnoafričkim vlastima u borbi protiv organiziranog kriminala, uživa u povlaštenom statusu i luksuzu. Smješten je u kućici na brdu pa uživa u klimi nalik mediteranskoj.

U Južnoafričkoj Republici je, kao i mnogi balkanski kriminalci, živio pod lažnim identitetom. U Srbiji je kao policajac radio sve do 2006. kada je pobjegao u Južnoafričku Republiku gdje je zahvaljujući mafiji dobio lažne papire na ime Saša Kovačević. Uspješno se skrivao punih pet godina. prvo je dobio turističku vizu, a potom i poslovnu na ime supruge. U Johannesburgu je otvorio restoran, a potom i poduzeće koje se bavilo uvozom i izvozom. Surađivao je i s mafijaškim bosom Cyrilom Beekom, a otkriven je nakon njegova ubistva 2011. Nedugo nakon atentata uhićen je zbog posjedovanja narkotika i tad je njegov identitet otkriven.

Srpsko pravosuđe već godinama zahtijeva njegovo izručenje, no on ga još uvijek uspješno izbjegava. Osim Arkana u trostrukom ubojstvu u foajeu hotela ‘Interkontinental’ stradali su Milenko Mandić i Dragan Garić, a osim Gavrića na 30 godina osuđeni su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki. Potonji je likvidiran 25. travnja u Johannesburgu dok je na semaforu čekao da se upali zeleno svjetlo, prenosi 100posto.hr.