Banjalučki advokat traži da se poslanici SNSD-a, koja je Dodika nazvala bogom, oduzme poslovna sposobnost

Banjalučki advokat Dario Sandić podnio je zahtjev Osnovnom sudu u Doboju da pokrene postupak oduzimanja poslovne sposobnosti Sanji Vulić, poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, zbog tvrdnje da je Milorad Dodik – bog.

Sandić se u svom zahtjevu poziva na članove 28., 29. stav 2, 30. i 37. Zakona o vanparničnom postupku i traži od Osnovnog suda u Doboju da, nakon provođenja vještačenja po vještaku medicinske psihijatrijske struke, Vulićevoj oduzme poslovnu sposobnost po službenoj dužnosti, piše portal Istinito.

Na ovaj potez advokat Sandić se odlučio nakon što je danas na sjednici Predstavničkog doma PSBiH Sanja Vulić kao poslanik u raspravi izjavila da je predsjednik njene partije (SNSD) za nju bog

– Što se mene lično tiče, za mene Milorad Dodik ne da je Tito, on je za mene bog i ja nemam potrebu da se pravdam bilo kome. Što se nas tiče u Republici Srpskoj, za nas je Milorad Dodik više od Tita, izjavila je Vulićeva.

Advokat Sandić ističe da je ovakvom izjavom Sanja Vulić jasno i javno ispoljila “patološko ponašanje i patološki sadržaj koji može, u određenim situacijama, da bude opasan po građane i okolinu, a posebno imajući u obzir funkciju koju navedeno lice obavlja kao poslanik, te imajući u vidu da je isto lice zaposleno u obrazovnoj instituciji, odnosno školi, te predstavlja odredjeni autoritet za djecu sa kojom radi”.

Izvor:saff.ba