BIJELI LUK I VREĆE KROMPIRA NAJTRAŽENIJA ROBA, PIJAČARI PORUČUJU: NAS JE ODAVNO PONIO ĐAVO

Nakon uvođenja vanrednih mjera zbog virusa korona u RS, na Gradskoj tržnici u Banjoj Luci stanje je, kao i prethodnih dana, kako kažu prodavci “srednja žalost”.

  •  Ljudi je malo, čak i nešto manje nego u ponedjeljak i utorak, a i to malo su više šetači nego kupci i potrošači. Voće se kupuje u malim količinama, nešto bolje idu jedino bijeli luk i krompir u vrećama, valjda se narod boji da će biti zabranjeno kretanje, pa da ima ono osnovno – kaže jedna prodavačica.

Najmanje mušterija ima tamo gdje se prodaje najzdravija hrana: domaća jaja, voće i povrće iz sela na Manjači i u Lijevču.

Zora Janjetović iz Borkovića kod Banja Luke, kaže da od jutros prodaje samo bijeli luk, koji je uzgajila u svojoj bašti ili kupila od komšija: sva ostala roba stoji netaknuta.

  •  Nije ni čudno što ide samo bijeli luk, nas je odavno ponio đavo. Nije problem samo koronavirus, problem je što narod nema para, a sad i ono malo što imaju čuvaju, valjda, za ne daj bože. Evo deset godina radim na pijaci, nikad ovako nije bilo! Mladi odoše, stari se zlopate u siromaštvu i čekaju kad će ih stići virus, a lopovi se bogate na našoj muci. Pitam se, je li ovo zemlja za koju je moj brat 1994. poginuo u 24. godini – kaže ogorčeno Zora, prenosi Srpskainfo.


Izvor:hayat.ba