Cazinjani u problemima: Nepropisno parkirana vozila svakodnevna pojava u Cazinu

Pojedini vozači u Cazinu do saobraćajnih propisa drže koliko i “do lanjskog snijega”, a bezobrazluk pojedinaca ili neznanje osnovnih propisa koji se uče u autoškoli ide toliko daleko da vozila ostave (i to ne “na minutu”) gdje stignu i odu bez razmišljanja hoće li svojim postupkom onemogućiti nesmetan saobraćaj ostalima.

Parkiranje po trotoarima, na pješačkim prijelazima, samim ulazima u ulice i pojedine objekte… je ovih dana svakodnevna slika u našem gradu.

Nepropisno parkiranih automobila vozilamenih ljubimaca na trotoarima ovi nesavjesni vozači ometaju normalan prolaz pješacima, koji se često, da bi ih zaobišli, moraju “spustiti” na cestu, posebno roditelji s dječijim kolicima te tako se dovesti u neposrednu opasnost.

Iako je gotovo svagdje situacija ista, najviše ovakvih slučajeva nepropisnog parkiranja primjećeno je u najužem dijelu grada, a pješaci na trotoarima, osim vozila, mogu ugledati i drva. Da, dobro ste pročitali, drva.

Ovim putem pozivamo naše sugrađane da povedu računa o tome gdje parkiraju svoje limene ljubimce i razmisle o posljedicama nepropisnoog parkiranja. A ako samo jedan ljudski poziv nije dovoljan, skrećemo pažnju da će pripadnici PU Cazin u narednom periodu više kontrolisati kako i gdje ko parkira te onima koji ne poštuju propise pisati i kazne, pa ko voli, neka izvoli.

(Cazin.net)