DODIK OPET PROVOCIRA: “Srpski narod ima dvije svoje države, RS i Srbiju”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras, obraćajući se prisutnima ispred Manastira Krušedol gdje se održava centralni pomen Srbima stradalim u zločinačkoj akciji hrvatske vojske i policije “Oluja”, da se danas navršavaju 24 godine od odluke Hrvatske da etnički očisti prostor Republike Srpske Krajine, prenosi Slobodna Bosna.

  • Prije 24 desio se završni cilj etničkog čišćenja Srba iz Krajine i čitave Hrvatske – rekao je Dodik.

Podsjetio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prije pet godina inicirao zajedničko obilježavanje Dana sjećanja na stradale u “Oluju”. Zahvalio je Vučiću na tome, istakavši da su Srbi iz Republike Srpske i Srbije jedan narod.

Dodik je rekao da je srpski narod najstradalniji narod i da je prošli vijek vijek srpskog stradanja.

  • U prošlom vijeku donijeli smo slobodu drugima, a oni su nam krajem vijeka vratili novim srpskim stradanjima – istakao je on, naglasivši da su se Srbi uvijek borili za slobodu.

Dodik je rekao da je Hrvatska u progonu Srba imala podršku međunarodne zajednice, prvenstveno Amerike.

On je poručio da Srbi treba da se okupe oko snažne i jake Srbije ,koja nikada ne smije da zaboravi “Oluju”.

  • Danas srpski narod ima dvije svoje države – Republiku Srpsku i Srbiju – poručio je Dodik, naglasivši da je Republika Srpska ljubav srpskog naroda i utočište mnogim Srbima iz Krajine.

On je dodao da je Srpska zagledana u Srbiju i da je snaga Srbije i njena snaga.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da niko neće upravljati Republikom Srpskom, osim njenih legitimno izabranih predstavnika.

(RTRS/SB)