Već od naredne sedmice Igman će biti bogatiji za luksuzni hotel Monti koji će sigurno zadovoljiti i one najzahtjevnije. Otvorenje ovog hotelskog kompleksa na Velikom polju planirano je za 23. decembar.

– Igman i Veliko polje konačno će dobiti objekat kakav zaslužuju. Investitori su bili jako strpljivi i dugo su čekali da sve procedure budu završene i da ih odobri Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo. To je urbanistički projekat sa sadržajima, ljetnim i zimskim koji treba da se prave. Taj projekat se radio jako dugo vremena, čekao je niz komplikovanih procedura po raznim ministarstvima, ali je i to završeno. Sada projekat treba da dobije saglasnost Općinskog vijeća Hadžići. Investitori su napravili vrhunski hotel kojim će se ponositi svi u Kantonu Sarajevu. Želim im sreću u radu i nadam se da neće stati na ovom hotelu – kaže Hamdo Ejubović, načelnik Općine Hadžići.

Ejubović: Investitori su bili jako strpljivi

 

Monti ima 65 soba, sa ukupno 145 smještajnih jedinica i koncipiran je tako da nudi uslugu za sve. Kako nam je kazao Emir Granov, bivši fudbalski reprezentativac i jedan od vlasnika hotela, riječ je o internacionalnom višemilionskom projektu.

– Svečano otvaranje bi trebalo biti 23. decembra, ali možda bude prolongirano dan-dva. Još nismo sigurni. Hotel Monti je bivši Feri koji je potpuno rekonstruisan i nadograđen, dobio je duplo veći volumen od hostela koji je nekad bio na tom lokalitetu. Naš hotel je sa 4 S zvijezde. Po svojim elementima zaslužuje i petu zvijezdu – ističe Granov.

Bivši fudbalski reprezentativac i vlasnik modne kuće Granoff ističe da je ovo početak velikog projekta kojim će se polako, ali sigurno vratiti olimpijski sjaj Igmanu.

– Ovo je jedan od najljepših hotela u Sarajevu i okolini, a možda i u cijeloj BiH. Monti ima sve što je potrebno za vrhunski odmor gostiju, ali i pripreme sportskih ekipa s najvećim sportskim standardima. Imamo veoma dobar wellness i SPA centar, restorane, barove, najsavremeniji fitness centar koji će imati i medicinsku podršku za rehabilitaciju. U sklopu hotela je i restoran sa 360 sjedećih mjesta i 215 vanjskih, a on će biti otvoren i za vanhotelske posjetioce. Nakon otvaranja hotela planiramo nastavak investiranja na ovom lokalitetu i izgradnju fudbalskih terena prema FIFA-inim i UEFA-inim standardima, teniskih terena, kao i univerzalnih ploha s više vrsta sportova. Sigurni smo da će se na Igmanu za nekoliko godina pripremati najbolje fudbalske, košarkaške, rukometne i druge sportske ekipe iz cijelog svijeta i da će svi prezadovoljni odlaziti sa ove olimpijske ljepotice – kaže na kraju Granov.