Jedno lice teže povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći na Ćupriji

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 109,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je jednu intervenciju, i to kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju. Naime, jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći na M4,2 na Ćupriji prilikom sudara 2 m/v.

Vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 35 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima zbog aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića došlo je do pucanja vodovodne cijevi i prekida u isporuci vode za navedeno područje. Sanacija je u toku, a saobraćaj na ovoj dionici je već duži vremenski period obustavljen i vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, zbog planiranih radova Podružnice Elektrodistribucija Bihać – PJD Cazin na elektroenergetskim objektima dana 08.11.2019. godine u vremenskom periodu od 09:00 do 14:00 sati bez napona će biti kupci sa trafo područja Kržalići 2-Pivnice, a u periodu 08:45-09:00 sati i 13:45-14:00 sati bez napona će biti kupci sa trafo područja Vodovod Ljubijankići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog nestabilnih vremenskih prilika mogući su nailasci na mokar i klizav kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Pažnju skrećemo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Zbog izvođenja završnih radova na asfaltiranju od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Bijele Vode-Šabići na Bjelašnici. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

cazin net