KO O ČEMU, MILANOVIĆ O BIH: SA FRANCUSKIM MINISTROM PRIČAO O IZBORNOM ZAKONU U NAŠOJ ZEMLJI

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je ministra za Evropu i vanjske poslove Francuske Republike Jean-Yves Le Driana koji je u četvrtak boravio u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, priopćeno je s Pantovčaka.

Bilateralni odnosi Hrvatske i Francuske odlični su, ocijenili su na sastanku prema priopćenju iz Ureda predsjednika.

Nadalje, razgovaralo se i o važnosti suradnje unutar Europske unije, prije svega u kontekstu borbe protiv pandemije izazvane virusom COVID-19 i nastavka procesa vakcinisanja.

Tema razgovora predsjednika Milanovića i ministra Le Driana bila je i dosadašnje provođenje Daytonskog sporazuma, navodi se u priopćenju.

Pritom je Milanović ukazao na potrebu i važnost osiguranja pune ravnopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini kao konstitutivnog naroda, dodaje se u tekstu priopćenja, piše Jutarnji.

Stanje u susjednoj BiH bilo je i tema razgovora ministra Le Driana s njegovim domaćinom, ministrom vanjskih i evropskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom koji je francuskom kolegi argumentirao nužnost izmjene izbornog zakona u BiH kako bi se osigurala jednakopravnost tri konstitutivna naroda.

Izvor:hayat.ba