Maloljetnik iz Pakistana utopio se u Uni

Maloljetni državljanin Pakistana utopio se danas u rijeci Uni, a iz Policijske stanice u Bihaću potvrđeno je kako je do nesretnog događaja došlo kada je sedamnaestogodišnjak preplivao s jedne obale na drugu, u neposrednoj blizini bihaćkog Sportsko – rekreativnog centra STENS.

– Policijska stanica Bihać je oko 12 sati i 30 minuta zaprimila nekoliko dojava građana da se u blizini Sportsko – rekreativnog centra STENS utopila jedna osoba. Dežurne ekipe su izlaskom na mjesto događaja potvrdile te navode, te utvrdile da se utopio sedamanestogodišnjak iz Pakistana. Ronioci iz Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona izvukli su tijelo na obalu, gdje je obavljen i uviđaj, kazao je glasnogovornik MUP-a USK-a Ale Šiljdedić.

Nakon konsultacija s dežurnim tužiocem Kantonalnog tužilaštva USK-a, tijelo je prevezeno u Odjel za patologiju u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” radi i eventualne obdukcije. Više pojedinosti o ovom događaju bit će poznato po završetku istrage, iako sve ukazuje da se radi o još jednom nesretnom slučaju kada je u pitanju migrantska populacija.

oslobodjenje