Narodni napitak koji uništava heliko bakteriju: Za nedelju dana rešite se bola u želucu! (RECEPT)


Helikobakterija
 se nastanjuje u donjem delu želuca, a prema podacima Svetske zdravstvene organizacije polovina stanovništva je zaražena ovom bakterijom. Ukoliko se ne leči na vreme, ona može izazvati teža zdravstvena oboljenja.

Heliko bakterija izaziva lokalno zapaljenje sluzokože želuca, odnosno gastritis, a kod nekih osoba koje su inficirane ovom vrstom bakterije može doći i do pojave čira na dvanaestopalačnom crevu i želucu. 

Simptomi se kod nekih osoba koje su zaražene bakterijom skoro i ne ispoljavaju, tako da bakterija može da bude nastanjena u organizmu decenijama, pa i ceo život. Kod nekih osoba se vremenom određeni simptomi mogu pojaviti. To sve ipak zavisi i od imunoloških svojstava organizma.

foto: Shutterstock

Najčešći simptomi su:

  • Nadutost stomaka
  • Bol u želucu
  • Mučnina
  • Loše varenje i probava
  • Neprijatan zadah
  • Gorušica

Hronični umornesanicaanksioznostdepresija, takođe, mogu biti indirektni pokazatelji da se u organizmu nastanila heliko bakterija.

Kako izlečiti heliko bakteriju:

Kod povećane kiselosti korisno je laneno seme i sok od krompira.

Laneno seme: 1 kašiku lanenog semena preliti sa 200 ml ključale vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji 2-3 sata. Procediti i uzimati po 1 supenu kašiku pre svakog obroka. Tako dobijena sluz ima pozitivan uticaj na želudac, jer obavija zidove zeluca i umanjuje bol.

Sok od krompira: Za njegovu pripremu uzeti 3 krompira i iscediti sok iz njih. Ako imate sokovnik, neće biti problem. Ako nemate, morate se potruditi. Dobijeni sok se konzumira po pola čaše pre obroka. Deluje umirajuće za želudac smanjuje bol.

Napomena: Pre upotrebe je najboje konsultovati se sa lekarom.

Izvor:stil.kurir.rs