NEVRIJEME: TUČA, TEMPERATURA NAGLO PALA ZA 15 STEPENI

Ljeto se u Dalmaciji nastavlja i u posljednjoj dekadi augusta. Velike vrućine tokom petka najviše su se osjetile u dolini Neretve, ali i u dijelovima Zagore. 

Primjerice, neke meteorološke postaje u dolini Neretve imale su temperature zraka do čak 38°C, a u zaobalju je ponegdje bilo do 36°C. Uz obalu i na otocima je bilo 30 do 35°C. U poslijepodnevnim satima došlo je do jačeg razvoja oblaka u nekim dijelovima Zagore, osobito od Dinare do šibenskog zaleđa.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 16 sati u Vinaliću kod Vrlike palo je pet litara oborine po kvadratnom metru, a slijede Velika Duvjakuša Dinara 4 i Drniš s dvije litre po kvadratnom metru.

Jako nevrijeme s kišom, tučom, grmljavinom i vrlo jakim udarima vjetra zahvatilo je Miljevce, javlja Dalmacija Danas. Temperatura zraka je u sat vremena pala za čak 15 stepeni, s 35 na samo 20°C. Jakih udara vjetra bilo je prolazno i u sjevernim predjelima Cetinske krajine.

Grmljavinsko nevrijeme u kasnim popodnevnim satima s drniškog područja počelo se širiti prema Ravnim kotarima. Sličan vremenski scenarij s lokalnim grmljavinskim nestabilnostima očekuje se u oba dana vikenda.

(Hayat / Foto: Screenshot)