Novi detalji nakon nestanka aviona sa radara: “Znamo gdje je pao…”

Kao što smo već pisali, indonezijske vlasti objavile su kako su u nedjelju ujutro otkrili signale s dvije lokacije u Javanskom moru koji bi mogli dolaziti iz crne kutije aviona Sriwijaya Aira koji je u subotu nestao s radara samo četiri minute nakon polijetanja iz Jakarte za Pontianak.

Spasilačke ekipe u moru pronašle dijelove ljudskih tijela i komade letjelice.

U nestalom avionu bilo je 62 putnika i članova posade.

Uvjeren sam kako ćemo vrlo brzo pronaći avion“, izjavio je član indonezijskog ratnog zrakoplovstva uključen u potragu napominjući da vjeruju da manje-više znaju najvjerojatniju lokaciju pada.

Potraga za avionom fokusirana je na šire područje otoka Laki i Lancang gdje je dubina mora između 20 i 23 metara.

Prema dosad raspoloživim podacima, avion je s aerodroma u Jakarti poletio u subotu u 14:36 po lokalnom vremenu, a već u 14:40 iščeznuo je s radarskih zaslona.

Let prema Pontianaku trebao je trajati oko sat i pol.

Posada aviona nije poslala nikakav poziv u pomoć tako da će pronalazak crnih kutija biti od presudne važnosti za utvrđivanje uzroka pada Boeinga 737, starijeg modela koji nema veze s ‘ukletim’ Boeingom 737 MAX.

Kako je javio servis Flightradar24, u posljednjoj minuti leta u kojoj je avion bio vidljiv na radaru iznenada je počeo gubiti na visini te je u kratkom razdoblju, prije nestanka, ‘potonuo’ više od 10.000 stopa (3.000 metara).

Svjedoci tvrde da su čuli najmanje jednu eksploziju.

Poput munje je pao u more i ekspodirao odmah nakon toga. Bilo je to prilično blizu nas, krhotine su mi skoro udarile u brod”, izjavio je jedan ribar za BBC koji tvrdi da je svjedočio tragediji.

Vjeruje se da je u avionu bilo 50 putnika i 12 članova posade.

Među putnicima je bilo i desetero djece, uključujući i tri novorođenčeta.

Vjeruje se da su svi imali državljanstvo Indonezije.

Izvor:radiosarajevo.ba