ODREĐEN JEDNOMJESEČNI PRITVOR ZA SUTKINJU OPĆINSKOG SUDA ZENICA

Općinski sud u Kaknju odredio je pritvor od mjesec dana osumnjičenoj M. K. sutkinji Općinskog suda u Zenici, saopćeno je iz Tužilštva ZDK.

Uhapšena je prije tri dana u sklopu akcije “Kameleon” koju su po nalogu Kantonalnog tužilaštva ZDK obavili službenici FUP-a uz podršku OSA-e.

Iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona informisali su javnost da je M. K. nakon višemjesečnog praćenja i istražnih radnji u sklopu akcije “Kameleon” uhapšena sutkinja Općinskog suda zbog osnova sumnje da je u dužem vremenskom periodu činila određena koruptivna krivična djela.

  • Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici Federalne uprave policije Sarajevo uz asistenciju i tehničku podršku Obavještajno sigurnosne agencije, dana 09. marta 2020. godine lišili su slobode sutkinju Opiinskog suda u Zenici M.K. Lišenje slobode uslijedilo je kao rezultat posebnih istražnih radnji i višemjeseinog rada na aktivnostima u akciji kodnog naziva ‘Kameleon’, koje su provodile navedene agencije pod nadzorom ovog Tužilaštva, a zbog postojanja osnova sumnje da je sutkinja Općinskog suda u Zenici u dužem vremenskom periodu činila određena koruptivna krivična djela – saopćeno je  ranije iz Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Izvor:hayat.ba