Otvoren 14. Memorijalni turnir u boćanju

Na božarskom terenu kod Doma kulture u Bosanskoj Krupi, otvoren je Memorijalni međunarodni turnir, a učešće su pored domaćih uzele i ekipe iz naše regije.
Organizatori, Savez za sport i rekreaciju invalida 511, kažu da je učešće u Memorijalnom međunarodnom turniru u boćanju uzelo 12 ekipa iz BiH, Slovenije i Hrvastke. Prije finala turnira koje će biti održatno u nedjelju, učesnici će obići kuću rahmetli komandanta Mirsada Crnkića, koji je život izgubio 1994.godine u borbama kod Todorova, te položiti cvijeće na spomen obilježje.

”Ovo je šesta godina da dolazimo na ovaj turnir. Širimo sportski duh s našim prijateljima, invalidima iz Bosanske Krupe a ujedno i odajemo počast samoj borbi Armije BiH i pokojnom komandantu 511. slavne. I ove godine očekujemo pobjedu, biće teško i neizvijesno. To je sport, fair play, pa biće kako bude”, zaključuje Nikola Božudić, ispred Udruge Bošnjaka branitelja Siska iz Hrvatske

Inače, ovaj turnir već godinama je prvi u nizu događaja i manifestacija kojim se počinje sa obilježavanjem „Septembarskih dana slobode Bosanske Krupe“.

cazin net