Po prvi put u historiji: Srpski selektor stiže na klupu Zmajeva?

Fudbalski savez BiH u potrazi je za novim selektorom poslije razlaza sa Robertom Prosinečkim, a poslije hrvatskog stručnjaka na klupu reprezentacije BiH bi uskoro mogao da sjedne i jedan Srbin.

Prema nezvaničnim informacijama jedan od kandidata za novog selektora, koji bi “zmajeve” trebao da vodi u baražu Lige nacije je Veljko Paunović, prenosi Mondo.ba


Srpski stručnjak koji je osvojio titulu svjetskog prvaka sa omladinskom reprezentacijom Srbije nedavno je dobio otkaz u Čikagu i u potrazi je za novim angažmanom, a čelnici FSBIH žele što prije da riješe goruće pitanje.

Paunović je navodno kontaktiran još prije dva mjeseca, kada je Robert Prosinečki podnio ostavku.

Međutim, nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde tada je praktično vraćen na posao, pretpostavlja sezbog velikog obeštećenja koje bi mu FSBIH morao da isplati, a i Paunović je imao ugovor sa Čikago Fajerom.

Sada su se stvari promijenile, klupa je upražnjena, a Paunović je slobodan.

Tim povodom Mondo je kontaktirao Paunovića, koji nije želio ni da potvrdi ni da demantuje informaciju da je kandidat za klupu “zmajeva”.

“Nemam komentar”, rekao je Paunovič, koji se prije nedelju dana pominjao i kao mogući nasljednik Ljubiše Tumbakovića na klupi reprezentacije Srbije.

U slučaju da preuzme “Zmajeve” postao bi prvi srpski selektor reprezentacije BIH.

Paunović ima 42 godine i 2015. ostvario je jedan od najvećih uspjeha srpskog fudbala osvojivši Svjetsko prvenstvo sa U20 selekcijom Srbije.

Izvor:oslobodjenje.ba