Prenosio vožnju na Facebooku, pa sletio s ceste: Poginuli trudnica, dijete i starija žena

Troje ljudi poginulo je na istoku Rumunije kada je muškarac koji je uživo prenosio snimku brze vožnje sportskim automobilom sletio s ceste i uletio u njihov vrt.

U nesreći su smrtno stradali trudnica, njeno trogodišnje dijete i 79-godišnja žena. Još je jedna osoba ozlijeđena u vrtu kada je automobil sletio s ceste u nedjelju u naselju Vacareni, 250 kilometara istočno od Bukurešta.

Vozač i putnik u automobilu također su ozlijeđeni. Vozač je pokušao pobjeći, no brzo je uhapšen. Osumnjičenik je kamerom u automobilu snimao svoju prebrzu vožnju te je uživo prenosio na Facebooku, prenosi Avaz.

Videoprijenosi neopreznih vožnji postali su česti u zemljama Balkana te se nesreće redovno događaju. U maju 2018. osmero rumunskih radnika i njihov vozač smrtno su stradali u susjednoj Mađarskoj u sudaru s kamionom koji je dolazio iz suprotnog smjera dok su se snimali kamerom.

Rumunska vlada najavila je hitno donošenje zakona kojim bi se drastično povećale kazne za ljude koji se igraju mobitelima u vožnji.