Rekli su joj da ima upalu krajnika, a sati su je dijelili od smrti

Eni Lavgrov (21) tvrdi da je zbog pogrešne prognoze umalo tragično završila svoj život. Naime, kada je prvi put otišla kod svog ljekara i pokazala plik u ustima i neobjašnjive modrice po tijelu, rečeno joj je da to nije ništa ozbiljno i da će se uz tretman slanom vodom povući.

Pošto se stanje pogoršalo, Eni se ponovo obratila doktoru. Ovog puta je uz propisane antibiotike vraćena kući. Samo sedam dana kasnije, završila je u bolnici zbog povišene temperature. Tada joj je dijanostikovana upala krajnika uz preporuku da se vrati u bolnicu ako se povišena temperatura nastavi.

Nakon što se već sljedećeg dana desilo pogoršanje, njena mama je brzo pozvala Hitnu pomoć, strahujući od najgoreg. Tek tada su doktori utvrdili da En ima ozbiljan problem sa krvnim sistemom i da su naredne dvije sedmice kritične.

Nakon što su preciznije analize pokazale da je uzrok njenog lošeg zdravstvenog stanja ipak aplastična anemija, En je morala da prima hemioterapiju da bi potom bila podvrgnuta transplataciji koštane srži. Donator je bila njena mlađa sestra, sedamnaestogodišnja Mili.

Eni je svjesna da njen život nikad više neće biti isti i da će svaki put kad njena temperatura pređe 37,5 stepeni morati da posjeti bolnicu, ali ne gubi nadu da će jednog dana ipak moći da živi normalno, piše “Blic“.