Rekli su vam da je mikrovalna štetna, ali vam ovo NISU HTJELI REĆI!

Tehnologija se svakog dana sve više razvija. U kontaktu smo sa brojnim elektronskim uređajima koji su ustvari veoma štetni za naše ukupno zdravlje.

Tako, naprimjer mnogo ljudi širom svijeta koristi mikorvalne pećnice, kako bi u stalnoj trci za poslom uštedjeli vrijeme.

Procjenjuje se da čak 80% stanovništva koristi mikrovalne, ali mali broj njih zna da su one jedna od najštetnijih električnih uređaja.

Razlog za to je korištenje elektromagnetnog zračenje, koje oštećuje molekule hrane.

Nekoliko istraživača u Švedskoj su sproveli studiju gdje su pokazali efekte hrane pripremljene u mikrovalnoj pećnici u periodu od osam sedmica. Sproveli su studiju na osam osoba koje su živjele u kontrolisanom okruženju i dobili hranu koja je pripremljena na konvenciioanaln način i studije na osobama koje su pripremale hranu u mikrovalnoj. Ljekari su uzimali krv nakon svakog obroka i rezultati su pokazali značajne promjene u krvi.

Početkom 1991. godine prva smrt je registrovana zbog korištenja mikrovalne pećnice. Zbog negativnog utjecaja na naše ukupno zdravlje, mikrovalne su zabranjene 1976. godine u Rusiji.

Razlozi da ne koristite mikrovalnu:

– Hrana kojaje prethodno zagrijana u mikrovalnoj može dovesti do trajnog oštećenja u mozgu i njegovim ćelijama, povećati kancerogene ćelije u krvi, te izazvati rak.
– Zagrijevanjem hrane u mikrovalnoj gube se svi vitamani i menerali i ostale nutritivne vrijednosti hrane.
– Stalna upotreba mikrovalnih može utjecati na imunološki sistemu, te dovodi do smanjenja koncetracije i emocionlane nestabilnosti.

Izvor:haber.ba