Srpski MiG-21 srušio se na granici s BiH, strahuje se da je pilot poginuo: ‘Čuo se jak prasak‘

Neslužbeno se doznaje da je poginuo jedan pilot, a za drugim se traga. Ozlijeđen je muškarac u čije je dvorište avion pao

Zrakoplov Mig-21 Vojske Srbije srušio se jutros oko 9 sati tijekom redovitog zadatka u dvorište kuće u selu Brasina kod Malog Zvornika, priopćilo je Ministarstvo obrane Srbije. Prema neslužbenim informacijama, poginuo je jedan pilot, a za drugim se traga. Ozlijeđen je muškarac u čije je dvorište avion pao, javlja Radio-televizija Srbije.

Zrakoplov je pao u zapadnom dijelu Srbije na granici sa Bosnom i Hercegovinom.

Prema svjedočenju mještana za “Novosti” čuo se jak prasak, dim i vatra. Na mjesto događaja stigle su vatrogasne ekipe, ekipe policije koje osiguravaju mjesto događaja u očekivanju nadležnih državnih istražnih organa.

Prema informacijama portala Zvornik danas, nešto iza 9 sati mještani su uočili pad letjelice na lokaciji između naselja Borina i Brasina. U ovim naseljima mogla se čuti jaka eksplozija, što je zabrinulo mještane.

Prema informacija očevidaca, zrakoplov je nadlijetao istočnom obalom Drine dok nije pao.

Jedan od tviteraša napisao je da se srušio u 9.10 sati te je objavio fotografiju.

Mještanin u čije dvorište je avion pao je ozlijeđen te je prevezen u bolnicu u Loznici, a njegovo stanje je stabilno.

– Hitna pomoć dovezla nam je čovjeka koji je 1961. godište, koji je bio u blizini kada se srušio avion.

Primljen je s teškim opekotinama grudnog koša, glave i ruku. Svjestan je i odmah je odveden na previjanje. Bio je u šoku, nije mogao govoriti.

I dalje ne znamo da li će nam stići još pacijenata. Čekamo – kazala je Dragana Vasiljević, glasnogovornica Opće bolnice u Loznici, piše RTS.

Kako saznaje portal Tango Six najvjerojatnije se srušio dvosjed MiG-21UM iz sastava RV i PVO Vojske Srbije.

Riječ je, kako pišu, o jedinom MiG-u 21 koji je bio aktivan u Vojsci Srbije, dvosjed (evidencijski broj 16185) koji je remontiran 2016. i koji je bio najmlađi MiG-21 letjeti početkom svibnja ove godine.

Izvor:jutarnji.hr