STIŽE I KINESKA VAKCINA: SRBIJA IMA DOGOVOR ZA 8 MILIONA DOZA CEPIVA, GRAĐANI SE MOGU PRIJAVLJIVATI ZA VAKCINACIJU

Već sutra će biti omogućeno građanima da se prijave online da iskažu želju da se vakcinišu, rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je objasnila da je će u projekat biti uključena i Kancelarija za informacione tehnologije, a najavila je i da će građani moći da da se prijave da prime vakcinu i putem telefona, a brojevi će biti objavljeni naknadno.

  • Ljudi će moći da se izjasne da li hoće da se vakcinišu i kojom vakcinom. To ćemo sve imati u sistemu – rekla je Branabić.

Ona je objasnila i da će tu biti zabilježene želje građana kojom vakcinom žele da budu imunizovani, a bit će ponuđen i odgovor da “nije važno koje cepivo je u pitnju”.

Ona je napomenula i da će vakcina biti dovoljno za sve koji budu željeli da se vakcinišu jer Srbija ima dogovore za osam miliona vakcina kojima može biti vakcinisamo četiri miliona građana, a takođe je najavila i da stiže kineska vakcina.

  • Relevantne institucije Kine odobrile su izvoz “Sinofarm” vakcine za Srbiju. Stiže nam i 18.525 dodatnih “Pfizer” vakcina, a očekujemo i 500.000 doza “Sputnjik V” – rekla je Brnabić.

Izvor:hayat.ba