Tuga u Cazinu – od koronavirusa preminula Lejla Hajrulahović

Jutros je Cazin obavijen tugom, jer je iz Tuzle stigla vijest da je svoju borbu za život izgubila naša Lejla Hajrulahović iz Cazina.

Lejla se posljednjih dana borila sa infekcijom korona virusa, a jutros je zaprepastila vijest da Lejla nije uspjela.

Cazinjani, Krajišnici, a i veliki dio Bosne i Hercegovine pamti Lejlu kao vedru, hrabru i optimističnu mladu djevojku, koja se uvijek borila i trudila da bude na strani na dobra i uz svoj grad i svoj narod.

Doktorantica etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavila se društvenim sjećanjem i identitetima. Radila na promociji kulturnih i sportskih vrijednosti. Nekadašnja rukometašica.

Hrabra žena koja je odlučila da se bori s vjetrenjačama i da ih u konačnici pobijedi. Nažalost, bitku sa koronavirusom nije dobila iako se lavovski borila već danima.

Lejla je nekadašnja igračica ŽRK Krajina, tuzlanskog Jedinstva i ŽRK Živinice, jedan od osnivača škole rukometa „Dundo Bears“ u Cazinu.

Pored rukometa bila je uključena u veliki broj projekata a posljednjih godina bila je doktorant na Univerzitetu u Zagrebu.

Učestvovala je u projektu “Čitanje za Srebrenicu”, koji je pokrenut od strane Memorijalnog centra Srebrenica, te predstavlja aktivnost čiji je cilj naglašavanje ličnog identiteta svakog od žrtava genocida.

Uvijek nasmijana i vedra lica a svako ko ju je poznavao reći će da je Lejla bila jedna izuzetna i posebna osoba.

Obnašajući funkciju Generalnog sekretara Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Lejla je nakon godina i godina čekanja Bosnu i Hercegovinu uvrstila na međunarodnu listu potpisnika RINCK konvencije.

Lejla se uvijek isticala društvenim angažmanom u humanitarnim i kulturnim aktivnostima, a posebno je bila zadovoljna svojim doprinosom Muzeju ratnog djetinjstva. Bila je saradnik mnogih velikih medija i svojim tekstovima oduševljavala javnost.

Lejlin odlazak veliki je gubitak za bh rukomet i naše društvo o cjelini.

Molimo dragog Allaha dž.š. da našoj Lejli podari dženet, porodici sabur, a svima nama u amanet da je se rado sjećamo i uspomene na mnoga druženja sa njom.

Izvor:haber.ba