Ulice Cazina u kojima će u nedjelju od 7 do 14 sati biti zatvoren saobraćaj

U nedjelju, 4. augusta, održava se 2. Cazinski maraton na kojem će učestvovati preko pet stotina takmičara iz naše, ali i brojnih evropskih i zemalja regiona. Sve se dešava u organizaciji kluba Bosnia Ultra Running Team BURT.

Trasa kojom će takmičari trčati krugove je Trg Alije Izetbegovića-Ćuprija-Mala Lisa do izlaza na magistralni put.

Tim povodom, a na osnovu saglasnosti JU „Komunalno stambeni fond“ Cazin i rješenja MUP (Druga policijska uprava) dana 4.8.2019 godine u nedjelju u vremenu od 07:00 do 14:00 sati doći će do prekida saobraćaja na relaciji ulica Murata Tatarevića-Trg predsjednika Alije Izetbegovića-Ulica generala Izeta Nanića-Ćuprija –Ulica žrtava Domovinskog rata  do izlaza na magistralni put.

Ovom prilikom molimo građane da koriste alternativne pravce i podrže navedene aktivnosti, ali i da daju podršku svojim prisustvom ovom velikom događaju u gradu Cazinu, gdje se  održava ovakav sportski događaj i gdje imamo učesnike iz desetak zemalja.

Za sve ostale informacije na raspolaganju su FB stranica „Cazinski maraton“ email adresa burtcazin@gmail.com.(Izvor: Bosnia Ultra Running Team „BURT“ Cazin)