VIDEO – DA TE VOLIM DUŠA ZNA: PODSJETIMO SE NA LJEPOTE NAŠE DOMOVINE

Ekipa produkcije Helifilm građanima Bosne i Hercegovine poklonila je svojevrsni kolaž kroz video isječke najljepših krajeva naše zemlje uz jednu od najprepoznatljivijih pjesama posvećenih domovini.

Riječ je o manje poznatoj verziji pjesme “Mojoj dragoj BiH” koju potpisuje Ismet Kurtović. Muziku i tekst prate kadrovi znamenitosti i prepoznatljivih krajeva od Une do Drine, od Save do mora.

Vodeći se izrekom “Slika govori hiljadu riječi” ovim videom ispričana je priča o zemlji o kojoj se najljepše govori upravo slikama.

“Tu nema politike, nacije, vjere. Tu ona priča sama za sebe, jezikom prirode. Baš takvu je svi volimo i želimo. Njena nam ljepota i svaki komad zemlje na kojem smo preživjeli i proživjeli svoje živote, mami uzdahe sreće i čežnje. 

Sretan ti Dan državnosti, domovino sto puta napadana, nikad poražena”, kažu kreatori ovog kolaža koji će uz dobro poznatu pjesmu sigurno na svoj način ući u srca svih ljud koji vole svoju zemlju.

U videu su obuhvaćeni gotovo svi dijelovi Bosne i Hercegovine kao što su prepoznatljive ljepote iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća, Banje Luke, Zvornika, Bijeljine, Jajca, Neuma, raznih planina u BiH, rijeka, vodopada…

Izvor:USKinfo.ba/klix.ba