Vučić: Oni snajper prema meni, ja olovkom na novu fabriku

Predsjednik Srbije komentirao povučenu naslovnicu lista NIN.

Nek’ oni „upiru“ snajper u mene, ja ću vrh olovke na mapu Srbije za neku novu fabriku, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom naslovne strane NIN-a koju je izdavač promijenio poslije negativnih komentara javnosti, prenosi agencija Tanjug.

Ta naslovna, inače, kaže Vučić samo je „slika tabloidne politike“, nešto što je prepisano iz tabloida Milovana Brkića, kao što je i djelovanje političkih protivnika, te poručio kako ona ne može pobijediti pristojnu i normalnu Srbiju, kao ni rad i rezultate.

„To je Brkićeva politika na velika vrata“, rekao je on, odgovarajući na pitanje da li je primijetio da NUNS (Nezavisno udruženje novinara Srbije) nije reagiralo na naslovnu NIN-a koju je menadžment odlučio ukloniti kao neprofesionalnu.

„Mnogo dobra mašina“

„Ja sam na meti snajpera, zato što neću da plaćam reket mafijašima. Ovo je samo prepisivanje, sve tekstove ste mogli da čitate u tom mafijaškom glasilu. Ovo što je nekada bila talog politika, politika mulja neki bi sada da iznesu i naprave svoju zvaničnu politiku“, poručio je predsjednik Srbije, prenosi Tanjug.

On je istakao kako će se uvijek boriti i braniti pravo svakog da objavi šta žele.

„Boriću se za vaše pravo da slobodno mislite, da to radite, a sada je na narodu da vidi je li to politika budućnosti. Dok uperite svaki snajper na mene, trudiću se da uperim vrh olovke u neki deo Srbije, gde ćemo da gradimo novu fabriku, autoputeve i pruge.“

„Taj snajper je dobar snajper, mnogo dobra mašina, srpske proizvodnje. Pogađa na kilometar. Mnogo je dobar i nadam se da ćemo sa tom srpskom kompanijom u budućnosti videti posao da napravimo, mislim da može da ima dobru zastupljenost u vojsci Srbije. Dobro je oružje i pogađa pravo u metu. Mogli su još malo sa skrate tu sliku, malo bolje“, dodao je on.

Članak ostaje nepromjenjen

Beogradski sedmični list NIN na naslovnoj strani današnjeg izdanja nema fotografiju, jer je prvobitni izbor fotografije, prema mišljenju izdavača, bio neprimjeren, u zemlji u kojoj je ubijen premijer nekada, javio je Tanjug ranije.

Ovo je jutros saopćio izdavač NIN-a Ringier Axel Springer Srbija navodeći kako, iako je promijenjena fotografija na naslovnoj strani, sadržaj članka naslova „Afera oružje: ko ruši Krušik“ ostaje nepromijenjen.

Ringier Axel Springer Srbija navodi kako će izdanje NIN-a sa novom naslovnom stranom biti objavljeno što je brže moguće.

Na naslovnoj strani koja je jučer objavljena na društvenim mrežama tog sedmičnika, nalazila se fotografija na kojoj je oružje sa cijevi u blizini predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Al Jazeera i agencije