Zaplijenjena do sada jedna od najvećih količina cigareta i duhana u BiH (FOTO)

Cigarete i duhan, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO, oduzeti su u dvije akcije koje su proveli službenici Odsjeka za provođenje propisa iz regionalnog centra UIO Sarajevo

Na području Zenice oduzeto je 20.399 paklica cigareta i 15,6 kg rezanog duhana, ukupne tržišne vrijednosti 105.000 KM, saopćeno je danas iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Cigarete i duhan, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO, oduzeti su u dvije akcije koje su proveli službenici Odsjeka za provođenje propisa iz regionalnog centra UIO Sarajevo.

-Radi se o 20.399 paklica cigareta i 15,6 kilograma duhana za pušenje, za koje nije postojala vjerodostojna dokumentacija o porijeklu – naveli su iz UIO.

Protiv osobe kod koje su pronađene cigarete i duhan, namijenjeni crnom tržištu BiH, bit će podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu – nedozvoljeni promet akciznim proizvodima.

Ovo je druga akcija izvedena na području BiH sa ciljem sprečavanja šverca cigaretama i duhanom. Podsjetimo, Na području Foče policija je pronašla i oduzela 172 kartona cigareta, te uhapsila dvije osobe.

Šverceri “pali” sa 172 kartona cigareta, policija ih uhapsila

Izvor:fokus.ba