Bećiragić: Borit ćemo se, imamo šansu i možda možemo na Svjetsko prvenstvo

Bili su agresivni i nismo imali odgovor na to, rekao je Bećiragić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je visok poraz na gostovanju kod Francuske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a konačan rezultat bio je 92:56 za domaću reprezentaciju.

Nakon utakmice na press konferenciji govorili su selektor Adis Bećiragić, te Ajdin Penjava.

Bećiragić je sumirao večerašnju utakmicu.

– Čestitam Francuzima, bili su jako dobri. Bili su agresivni i nismo imali odgovor na to. Oni su to iskoristili, natjerali nas da napravimo 24 tehnične greške i to je prelomilo utakmicu. Falilo nam je sedam igrača i pet košarkaša nam se povrijedilo prije nekoliko dana. Dali smo šansu mladim momcima i to je sve što mogu reći. Borit ćemo se, imamo šansu i možda možemo na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Bećiragić.

– Kada pogledamo obje utakmice, zadovoljan sam i svi mi smo zadovoljni. Pogotovo nakon što se desilo ovih dana, a to je nedostatak Halilovića, Sulejmanovića i ostalih. Mislim da smo otvorili vrata novoj selekciji. U kratkom periodu možda zamijenimo određene igrače sa mladim igračima i da krenemo u novi ciklus. Zadovoljan sam”, kazao je Bećiragić.

Kratko se zatim obratio i Penjava.

– Oni su strašan tim. Imali smo mnogo grešaka. Mislim da smo se borili do kraja i da možemo dosta naučiti iz ove utakmice – rekao je Penjava.

Izvor: avaz.ba