Došao u frizerski salon kod nevjenčane supruge, pa joj ispalio hitac u glavu

Policija u Boru, Srbija, podnijela je krivičnu prijavu protiv Žarka P. (61) zbog sumnje da je hicem iz vatrenog oružja ubio svoju nevjenčanu suprugu Violetu Nikolić (41).

Tragedija se dogodila u petak oko 16 sati u Ulici Nikole Pašića, ispred frizerskog salona “Viki” u koji je osumnjičeni došao kako bi ga žrtva ošišala.

Nezvanično, kako se sumnja u jednom trenutku je došlo do rasprave između Žarka i Violete kada ga je nesretna žena navodno posjekla makazama po ruci. Žarko je tada otišao do kola, uzeo kratež i vratio se do frizerskog salona, prenosi Blic.

Violeta je pokušala da pobjegne. Istrčala je iz salona i počela da doziva pomoć. Prema informacijama, nesrećna žena je vikala – “zovite policiju, hoće da me ubije”.

 

“Ubica je tada ispalio jedan hitac iz krateža njoj u potiljak, nakon čega je ona na licu mjesta preminula. Kada je vidio šta je uradio, osumnjičeni se sakrio u frizerski salon, a oružje spustio na stolicu”, kaže izvor Blica.

Policija je brzo reagovala i neposredno nakon ubistva uhapsila osumnjičenog.

Nakon hapšenja pronašla je i oružje iz kojeg je, kako se sumnja, Žarko pucao.

On se nije opirao hapšenju, a na saslušanju u policiji se branio šutnjom.

Nesretna žena je iza sebe ostavila troje djece. Ona i Žarko su imali tri sina od kojih najstariji ima 17, a najmlađi osam godina.


Izvor:Radiosarajevo.ba