Hadžifejzović: Svoj život sam halalio za ovu zemlju, ko mi dira porodicu neka zna koliko sam ozbiljan

Sud u Sarajevu pustio je danas na slobodu Abdulaha Hajdarevića, osumnjičenog za ugrožavanje bezbjednosti novinara Senada Hadžifejzovića.
Hajdareviću su određene mjere zabrane, odnosno zabrana prilaska Hadžifejzoviću i prostorijama Televizije “Face” u Sarajevu, u koje je prije nekoliko dana pokušao da uđe. Sud mu je takođe naredio da se jednom sedmično javlja u policijsku stanicu. Ovo rješenje nije konačno, jer Tužilaštvo ima pravo žalbe.
Podsjećamo, Hajdarević je uhapšen subotu, 29. maja, u Sarajevu nakon prijetnji Televiziji “Face” i njenom osnivaču i uredniku Senadu Hadžifejzoviću.
“Ja sam novinar. Ja ne bih trebalo da komentarišem sudske presude. Čak ni kada se mene tiču. Ali sam duboko, duboko, duboko razočaran odlukom suda. Ne zbog mene, već zbog svih nas novinara. Ovo je odluka protiv novinara”, istakao je Hadžifejzović odmah po saznanju oslobađajuće presude.
Večeras se vlasnik Face TV-a emotivno u programu uživo obratio javnosti:
“Napadač koji je na Facebooku najavio i objavio i komentarisao napad objavio da to radi u u ime Sebije Izetbegović to je današnja presuda, ne smije nam se približiti, jel to znači da može pucati? pita se Hadžifejzović u programu uživo”, te dodao:
“Ja sam svoj život davno halalio za ovu zemlju i halalosum i davno u ratu klanjao dženazu sam sebi. No vi koji krećete na mene znajte da i ako uspijete u svojoj nakani, budite sigurni da nećete biti sigurni ni nakon mene. Ko mi dira porodicu a to radi ona porodice neka zna koliko sam ozbiljan. 39 mojih prijatelja, radnika, heroja RTV BiH poginulo je, ubijeno u ratu. I više ih je, ali statistika je prevara. To su moja braća i sestre, kao i svaki onaj koji je poginuo za našu domovinu. Sada čekamo da nas ubiju oni koji vode ovu domovinu a da za nju ništa nisu učinili. Ništa! Kukavice iz trezora, specijalizanti u ratu, a ne na ratištu! Kako sam, kako smo svi mi, novinari, intelektualci, umjetnici, knjževnici, časni političari, antifašisti, građani, pisci govorili istinu u ratu, tako je govorimo i danas u miru. I zato smo na meti. No pasaran. Nećete proći! Možete ubiti, ali ćete izgubiti…” navodi Senad u emotivnom obraćanju uživo.
Izvor:tuzlanski.ba