Hadžihafizbegović: Milanović je veliko razočarenje, žalosti me njegovo podcjenjivanje inteligencije bh. građana

Bojim se da će i Milanović, kao i Dodik, svaki na svoj način, imati problem s jednim predmetom koji svi u kući imamo, a zove se ogledalo, kazao je Hadžihafizbegović

Proslavljeni bh. glumac i direktor Kamernog teatra Emir Hadžihafizbegović dao je intervju za hrvatski “Nacional”, u kojem je pričao o pozorišnim i filmskim temama, a dotakao se i političke situacije u Bosni i Hercegovini.

Hadžihafizbegović je komentarisao i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

– Bojim se da će i Milanović, kao i Dodik, svaki na svoj način, imati problem s jednim predmetom koji svi u kući imamo, a zove se ogledalo. Samo pred ogledalom, u suočenju sa samim sobom, spoznajemo istinu. Što se tiče gospodina Milanovića, on je za mene veliko razočaranje – kazao je Hadžihafizbegović.

 

Naš glumac je rekao da je imao priliku upoznati Milanovića još u vrijeme njegove premijerske funkcije.

– Razgovarali smo ne više od pet minuta i ostavio je sjajan utisak na mene, kao mlad, pametan, elokventan i lucidan čovjek koji baštini najveće vrijednosti socijaldemokracije – ljudska prava, liberalno mišljenje i slično.

A onda se desio obrat Dr. Jekyll – Mr. Hyde. Ovaj Milanović i onaj iz HNK-a otprije nekih desetak godina, antipodi su jedan drugome. Šta se s njegovim mentalnim sklopom dogodilo u posljednjih godinu dana, ja ne znam niti to mogu otkriti – istakao je Hadžihafizbegović.

Milanović dolazio u Sarajevo kao gost

Hadžihafizbegović je istakao da mu je žao zbog toga jer je Milanović dolazio u Sarajevo kao njihov gost.

– On je, nakon Stipe Mesića i Ive Josipovića, sigurno bio najomiljeniji hrvatski političar u BiH.

Ovo njegovo ponašanje i podcjenjivanje inteligencije građana BiH jako me žalosti. Mogu reći samo ono što ja mislim, ali čini mi se da iza njegova, kao i Dodikova i Čovićeva narativa, stoje Rusi. Geneza te političke inverzije mi je velika enigma – rekao je Hadžihafizbegović za Nacional.hr.

Izvor:avaz.ba