Oglasili se iz Komšićevog kabineta: Nismo odbili reprezentaciju, nije bilo sredstava

Demant iz Komšićevog kabineta u kojem su ipak priznali da nisu finansijski pomogli košarkašku reprezentaciju, jer nije bilo sredstava

Hajrudin Prolić, glasnogovornik Košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, kazao je kako su u reprezentaciji bili iziritirani jučerašnjim čestitkama političara iz države nakon pobjede nad Hrvatskom. Otkrio je za N1 kako su ti isti političari odbili pomoći ženskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH, a jučer su prvi “poletili čestitati”.

“Moram istaći kakao je paradoks da prvi trče da čestitaju političari koji su odbili finansijski pomoći ovu reprezentaciju. Imam dopise gdje su ti političari glatko odobili dati nekoliko hiljada maraka za pripreme. Među prvima su čestitali. Evo reču jedno ime. Željko Komšić. Ljudi iz njegovog kabineta glatko su odbili Košarkašku reprezentaciju. Među prvim je poletio da čestita. Jel to u redu? Ja sam morao ovo reći. Iziritiran sam ovim čestitkama. Ovim licemjerjem. To zaista nije u redu. Ove cure su naši najbolji ambasadori. Uradile su više u Strasbourgu nego kompletan naš diplomatski kor. Pogledajte koliko troše ti ambasadori. A djevojke ne mogu dobiti novac od državnih institucija”, kazao je Prolić za N1.

Uslijedio je demant iz Komšićevog kabineta u kojem su ipak priznali da nisu finansijski pomogli košarkašku reprezentaciju, jer nije bilo sredstava.

“Povodom medijskih natpisa da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odbio zahtjev Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine za finansijsku pomoć, želimo vrlo jasno i precizno demantovati takve izjave, za što postoje i pisani dokazi.

Nakon upita koji je stigao na adresu u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, iz kabineta Željka Komšića je upućen odgovor Košarkaškom savezu, u kojem se obavještavaju da državni budžet nije usvojen, a sredstva koja su bila na raspolaganju članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine su ukinuta prošle godine zbog pandemije koronavirusa.

Naime, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine nema nikakvu mogućnost finansijski pomoći bilo koju organizaciju ili pojedinca, pa tako ni Košarkaški savez, bez obzira na finansijsku podršku koju je želio pružiti reprezentaciji.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je izrazio želju da Košarkaškom savezu pomogne čim budžet bude usvojen, što je u odgovoru jasno i navedeno.

Košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja proteklih dana postiže historijske uspjehe želimo još jednom poželjeti mnogo sreće u nastavku prvenstva”, stoji u saopštenju Komšićevog kabineta.

Izvor:fokus.ba