PRERANO SI NAS NAPUSTILA DRAGA EDINA, SVI SMO ZANIJEMILI OD TUGE: PRIJATELJI SE OPRAŠTAJU SE OD NOVINARKE KOJA JE IZNENADA PREMINULA U SARAJEVU

U jednom sarajevskom hotelu u kojem se večeras trebao održati Bal Roma, iznenada je u 51. godini života, preminula poznata sarajevska novinarka Edina Džemidžić-Šukalo.

Prema nezvaničnim informacijama uzork smrti je infarkt. U hotel  je brzo stigla  Hitna pomoć. Nažalost, samo su mogli konstatovati smrt.

Bila je voditeljica Kalman Radija, u karijeri je radila i na TV Alfa, sa mnogim estradnim ličnostima sarađivala i kroz portal Estradnjaci.ba.

Rodbina, prijatelji, kolege, estradni umjetnici… sa nevjericom su primili vijest o iznenadnoj smrti drage Edine.

Na društvenim mrežama opraštaju se od nje tužnim porukama:

-Večeras smo svi zanijemili od tuge. Najgore su te iznenadne i neočekivane vijesti koje ti slome srce na paramparčad. Vrlo važne godine života, rada i sazrijevanja, provele smo zajedno. Slomilo me saznanje da se vratila Gospodaru. Neka Allah dž.š počasti tvoju dušu najljepšim dženetskim baštama, drugarice..

-Tužan sam jer sam te poznavao i poštovao kao dobrog druga i saradnika. Neka ti je vječni rahmet draga naša Edina.

-Mirno spavaj dušo džennetska. Prerano si nas napustila. Kolege iz medija te nikad neće zaboraviti.

-Bez teksta zaista sam. Žalosno zaista. Da joj dragi Allah da lijepi Džennet, a porodici sabur i snagu za život dalje.

-Draga moja Edina, nemam riječi, kako da opišem sok i tugu. Ne vjerujem. Zaštooo…. Hvala ti za sve u životu, bila si tu uz mene kada nije niko.

-Draga moja drugarice, pa zar mi Allah i tebe uze. Ne mogu doći sebi drugarice moja.

-Draga naša Edina bila mi je čast poznavati te, bila si iskreni prijatelj. Molim Allaha dž.š da ti se smiluje i podari lijepi džennet.

Izvor:hayat.ba