PUKAO MU FILM: ODUSTAO OD OTMICE AUTOBUSA JER SU GA DJECA IZLUDILA PITANJIMA

Vozač školskog autobusa iz Južne Karoline otkrio je kako je 18 neustrašive djece svojim prigovaranjem i zapitkivanjem spasilo same sebe od naoružanog otmičara koji ih je držao kao taoce.

Kenneth Corbin je u razgovoru za Good Morning America govorio o djeci koja su se nalazila u njegovom autobusu kada ih je vojni pripravnik Jovan Collazo pokušao oteti nakon što je navodno pobjegao iz zatvora.

Collazo je uperio pušku u Corbinovu glavu i rekao mu da ih odveze do sljedećeg grada. No, zainteresirana djeca su odlučila otmičara “maltretirati” pitanjima koja su ga, čini se, neopisivo frustrirala.

Djeca su pitala je li vojnik, na što je on neodlučno odgovorio.

Tada su ga pitala: “Zašto to radiš?”, a on nije odgovorio. Djeca su također pitala hoće li povrijediti njih ili vozača autobusa, a Corbin je tada primijetio da se čini da je Collazo “puknuo” kada su se pitanja nastavila.

  • Osjetio je kako dolazi još pitanja, a pretpostavljam da mu je nešto kliknulo u glavi, pa je rekao:
  • Dosta je i naredio mi je da zaustavim autobus – prisjetio se vozač te dodao:

Kad su ga počeli ispitivati, činilo se da ga to frustrira jer mu je glavni cilj bio doći do sljedećeg grada.

Zahvaljujući djeci koja su bila nepresušan izvor pitanja, otmičar je odustao od otmice.

Nakon Collazovog hapšenja, otkriveno je da njegova puška nije imala metaka.

Prema WIS News, Collazo je uhapšen isti dan i suočen je s više od 20 optužnica, uključujući 19 slučajeva otmice i oružanu pljačku smrtonosnim oružjem te nošenje oružja na školskom terenu.

Izvor:hayat.ba