Teško stradali Saudijac mora na novu operaciju, spominje se i kraj karijere

Reprezentativac Saudijske Arabije Yasser Al-Shahrani neće po lijepim uspomenama pamtiti prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru uprkos tome što je njegova reprezentacija senzacionalno pobijedila Argentinu, potvrđeno je da će propustiti ostatak Mundijala.

Al-Shahrani je dobio težak udarac u glavu u finišu utakmice i to od svog golmana koji ga je u pokušaju intervencije i otklonjanja opasnosti koljenom pogodio u glavu.Nogometaš je ostao nepomično ležati, a nakon prve intervencije ljekarskog tima na terenu naknadno je prebačen u bolnicu u Rijadu gdje je uspješno operisan.

Defanzivac Saudijske Arabije doživio je prelom vilice i kostiju lica, imao je i unutrašnje krvarenje, a u međuvremenu se javio iz bolničke postelje te je poručio: “Molite se sa za mene.”

Prema pisanju saudijskih medija, odlučeno je da se Al-Shahrani podvrgne novoj operaciji u toku sljedeće sedmice, kako bi potpuno sanirao prijelom vilice.

Čak se spominjalo da bi zbog teške povrede mogao okončati karijeru, ali tim povodom nema zvaničnih informacija, te je sve ostalo u domenu špekulacija.

Saudijska Arabija u subotu igra protiv Poljske, a eventualnom pobjedom osigurali bi plasman u osminu finala.

Izvor:klix.ba