4 dana poslije smrti supruge dobio SMS od nje: Prvo mu je pozlilo, a onda ga je zaprepastio sadržaj poruke

Morao je da pozove sina da ga vrati u život.

Nevjerovatna situacija dogodila se Pablu Renistasu (42) iz Natala u Brazilu koji je prije tri sedmice izgubio suprugu.

Karmela Renistas (41) preminula je od posljedica novog soja koronavirusa. Za samo šest dana ona je od početnih slabašnih simptoma došla do respiratora bez ikakve šanse da se izvuče, piše Meionorte.

Pablu je za smrt supruge javio doktor iz crvene zone koji joj je obećao da će učiniti sve da je spasi, a ako se to ne dogodi, njen muž biće odmah obaviješten o svemu.

Kada je došao da preuzme njene stvari, Pablo se pozdravio sa jednom od medicinskih sestara koja nije krila suze govoreći mu da mu je supruga bila jako hrabra i nasmijana do posljednjeg trenutka.

Četiri dana poslije smrti Karmele, Pablo je u kući čuo poruku na telefonu. Pisala mu je Karmela!

Pablo se naježio i dobro pogledao još jednom o čemu se radi. Zaista je bio njen telefon. Ništa mu nije bilo jasno. Potom je otvorio poruku poslije koje se tresao od muke. U njoj je pisalo sljedeće:

“Dragi, ne brini u dobrim sam rukama. Mislim da ću se izvući, jaka sam. Ako odem, sahrani me gdje smo se davno dogovorili i kreni dalje. Ne smiješ da budeš sam. Znala sam oduvijek da sam ulovila ženskaroša, tako da slobodno idi što prije i upoznaj neku ljepoticu. To ti želim od srca. Ljubi te Karmela”.

Pablo je još nekoliko puta pročitao poruku prije nego što je pozvao 17-godišnjeg sina da mu makar on objasni o čemu se radi.

Tada mu je momak otvorio oči – u Natalu su danima dva glavna mobilna operatera imala probleme sa vezom, pa su mnogima poruke stizale po nekoliko dana kasnije, a neki ih nisu ni dobili.

“Žena mi je zaista poslala poruku kada je došla u bolnicu i poslije toga više nije uzimala telefon u ruku. Vidi se po posljednjem datumu kada je bila na mreži, provjerio sam na njenom telefonu. Sada mi je poslije ovog što je napisala još teže, ne znam šta ću od bola. Otišla je predivna osoba i ljubav mog života”, rekao je za lokalne medije Pablo Renistas.

Njegova priča šokirala je sve u državi Rio Grande do Norte, a priču su prenijeli i neki od vodećih portala u Brazilu, prenosi “Objektiv“.

Izvor:haber.ba