41 godinu proveo u džungli: Nije znao da postoje žene i još uvijek se teško prilagođava civilizaciji

Brat ga je opisao kao bebu koja je zarobljena u tijelu muškarca jer ne razumije koncept življenja u normalnom svijetu.
Ho Van Lang ovih je dana glavna tema svjetskih medija. Ovaj 49-godišnjak odrastao je u džungli zajedno s ocem, a tek prije osam godina su spašeni od izolovanog života i dovedeni u malo Vijetnamsko naselje gdje su i sada, prenosi Večernji list.
Otac Ho Van Thanh napustio je civilizaciju zajedno s Langom i drugim sinom Tri, nakon što su supruga i dvoje djece umrli u eksploziji bombe tokom Vijetnamskog rata, 1972. godine.
Thanh se plašio života među ljudima jer nije vjerovao da je rat gotov, a čak i danas kaže kako se nada povratku u džunglu.
Od malih nogu Lang je svoje dane provodio među biljkama i životinjama, na području Quang Ngai provincije, a s godinama je postao vješt u lovu plijena – jede zmije, guštere, žabe, majmune, voće i med.
Ono što je najviše šokiralo medije u priči ovog pravog Tarzana jest činjenica da do nedavno nije znao da postoje žene! Kako kaže, njegov otac mu nikada nije objasnio da postoje dva spola, pa je prvi puta vidio onaj drugi kada je stigao u malo naselje. Kroz cijeli život je vidio svega pet osoba, ali uvijek bi pobjegao i sakrio se od njih jer nije poznavao ‘čovjeka’ kao vrstu živog bića
Nedostatak socijalnih vještina jedna je od najvećih prepreka s kojom se Lang bori i osam godina nakon dolaska u civilizaciju, a iako sada zna da postoje muškarci i žene, još uvijek ne razumije glavnu razliku između njih.
Brat ga je opisao kao bebu koja je zarobljenog u tijelu muškarca jer ne razumije koncept življenja u normalnom svijetu. “Ne zna razliku između dobrog i lošeg ponašanja, ne zna ništa o životu. Odrastao je u divljini. Još uvijek ne razumije razliku između muškog i ženskog spola i nema seksualne potrebe. Nikada ih nije imao, ne zna za to”, rekao je za kraj brat.
Ipak, Lang se do sada koliko-toliko prilagodio životu među ljudima i svakoga dana nauči nešto novo.
Izvor:(Tuzlanski.ba)