ALARM DANA: BOŠNJACI, DRŽAVNI MINISTRI, POD UCJENOM

Nije više ni vijest da su bosanski generali od Atifa Dudakovića do Sakiba Mahmuljina na optuženičkoj klupi. Njihoj najveći grijeh je što su branili Bosnu od srpske i hrvatske agresije u Karajini i u srednjoj Bosni.

To je postala rutinska angažiranost bosanskog državnog tužilaštva da hapsi bosanske generale, dok im nikako ne polazi za rukom da potrefe bar jednog snajperistu ili minobacača, koji su pod opsadom držali grad Sarajevo bez vode i struje 1425 dana i nići, tri puta duže od opsade Staljingrada.

Da im se ne bi prigovorilo da hapse samo bosanske generale, odlučili su da pokažu Bošnjacima da ni njihovi sadašnji aktivni državni ministri nisu nevini prema Dodik-Čovićevom dogovoru.

Eto, ovih dana na putu je da se podigne optužnica protiv ministra odbrane bosanske države Sifeta Podžića zato što se obratio vojnicima sa sloganom „Pozdrav domovini“. Ministar Podžić nije član Stranke Demokratske Akcije (SDA) već Demokratske Fronte (DF). Ali Podžić je Bošnjak, koji kao ministar mora biti pod ucjenom da ne bi izmakao Čovič-Dodikovoj kontroli.

U februaru 2021. god.  Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je podiglo optužnicu  protiv Selme Cikotića, ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine. Nije skroz jasno u kojoj fazi je taj postupak, ali jest jasno da je državni ministar sigurnosti Selmo Cikotić pod ucjenom za svaki slučaj, za Dodok-Čovićevo „ne daj Bože“.

Protiv Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova bosanske države pokrenuta je optužnica zato što je digla svoj glas protiv hapšenja šefa Obavještajno – sigurnosne agencije (OSA) bosanske države. Minstrica Turković se nedavno usprotivila hijenskom pokušaju ruskog ambasador UN-a da oduzme pravo glas bosanskoj državi. Zbog toga su dvojac Dodik-Čović odlučili da ju treba staviti pod kontrolu, tj. Mora ministrica biti pod ucjenom, kao i drugi državni ministri Bošnjaci za „ne daj Bože“.

Čujem da se ovih dana sprema i istraga Centralne izborne komisije (CIK). Kažu istraživat će se sve dok se CIK ne stavi pod punu Dodik-Čovićevu kontrolu pod sloganom: „Srbi i Hrvati naprijed, Bošnjaci i ostali u Bosni stoj“!

Ne kaže se, ali pronicljivi ocjenjuju da je riječ o osveti protiv Bošnjaka, koji su previše digli svoju unitarnu glavu nakon haških presuda za srpski genocid u Srebrenici i hrvatski UZP u Hercegovini.

Bošnjaci, morate to znati i prema tome se postaviti, a to znači morate biti jedna duša i jedno tijelo- objavio je na svom facebook profilu dr. Mustafa Cerić.

Izvor:hayat.ba