Ambasada Rusije: Obrazloženje smo poslali Komšiću, Turković i SDA

Vjerujemo da se za dublje razumijevanje njegove suštine trebalo bi upoznati s tekstom izjave, a ne donositi zaključke na osnovu njenog proizvoljnog izlaganja, naveli su iz Ambasade

Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini saopćila je nedavno da će ta država morati reagovati, u slučaju zbližavanja BiH i NATO-a. Nakon brojnih reakcija iz Bosne i Hercegovine, članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića, političkih stranaka i ambasada, danas su se ponovo oglasili iz Ambasade Rusije.

– Zahvaljujemo svima na ocjeni našeg komentara po pitanju NATO-a. Istovremeno, vjerujemo da se za dublje razumijevanje njegove suštine trebalo bi upoznati s tekstom izjave, a ne donositi zaključke na osnovu njenog proizvoljnog izlaganja. U vezi s tim naša obrazloženja poslana su članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, zamjenici Predsjedavajućeg Vijeća ministara, ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković i pres-službi Stranke demokratske akcije – naveli su iz Ambasade Rusije u BiH.

Podsjećamo da su nakon formrianja Komisije BiH za saradnju s NATO-om, ruske diplomate u BiH su poslale poruku.

– U slučaju praktičnog zbližavanja Bosne i Hercegovine i NATO-a, naša zemlja će morati reagovati na ovaj neprijateljski korak – saopćila je 18. marta Ambasada Rusije povodom, kako su naveli, “reakcija na brojne publikacije koje hvale prednosti članstva BiH u NATO-u”.

Izvor:avaz.ba