Bogić Bogićević odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva!

“Nažalost, ne mojom krivnjom, očekivanja građana su iznevjerena”, napisao je Bogićević

Bogić Bogićević odustao je od kandidature za gradonačelnika Sarajeva!

Bogićević je u pismu koje je poslao predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću obrazložio takvu odluku, saznaje Fokus. Pismo Bogićevića prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gospodine predsjedniče!

Obavještavam Te o mojoj neopozivoj odluci da povučem kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva. Ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva.

To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar Četvorke, nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju. Ne želim da se vaši međustranačaki odnosi narušavaju zbog mene, niti želim da se moje ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na šta je ličila današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva.

Zahvaljujem se Socijaldemokratskoj partiji na povjerenju koje mi je ukazala kandidovanjem za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine. Posebno se zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje.

Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena. Moju odluku ne mislim šire obrazlagati niti dalje javno komentarisati”, napisao je Bogićević u pismu Nikšiću.

Od ranije je poznato da je Bogić Bogićević bio kandidat SDP-a za gradonačelnika Sarajeva. Prema postignutom dogovoru Četvorke, jednog zamjenika gradonačelnika trebala je predložiti Narod i pravda, a drugog Naša stranka.

Također, predsjedavajućeg Gradskog vijeća trebala je predložiti Narod i pravda.

Izvor:fokus.ba