Bosanska dolina piramida spremna za novu sezonu

Prva dva mjeseca 2021. godine u visočku „Bosansku dolinu piramida“ dolaze gosti iz BiH, zemalja regije, ali je, također, bilo i posjetilaca iz arapskih i nekih evropskih zemalja.

Protekla, ”pandemijska” godina u Visokom bila je rekordna prema broju gostiju, a u Fondaciji “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” se već uveliko pripremaju i za ovu godinu, od koje se, također, očekuju rekordi.

Bez pauze

– Skoro da nije ni bilo pauze između dvije sezone, jer smo i tokom zimskog perioda imali goste na našim lokacijama, a to se prije svega odnosi na tunele ”Ravne”. Vrijeme koje nas je poslužilo kroz prva dva mjeseca ove godine iskoristili smo za nove sadržaje u našem parku “Ravne 2”. Zimski period je iskorišten i za redovne radove u tunelima, a tu prije svega mislim na zamjenu drvne podgrade, ali i druge neophodne radove koji garantiraju sigurnost radnika, kao i naših posjetilaca – kazao nam je dr. Semir Osmanagić, direktor Fondacije.

  • U parku “Ravne 2” brojni sadržaji

    U parku “Ravne 2” brojni sadržaji

    FOTO: N. SMAJOVIĆ


I sedmica koja je iza nas, uz toplo i ugodno vrijeme, privukla je goste na sve lokacije Fondacije, a održan je i “Media day”, godišnji događaj za predstavnike medijskih kuća iz naše zemlje, u kojem su gosti imali priliku obići lokacije u kompleksu ”Ravne”.

Ima optimizma

– I u ovu, kao i u svaku prethodnu godinu mi ulazimo s optimizmom. Spremniočekujemo posjetioce, a programi i sadržaji koje spremamo u parku “Ravne 2” garantiraju da će ovaj jedinstveni prostor i ove godine biti kulturna oaza Balkana – kazao je Osmanagić.

Izvor:avaz.ba