CAVUSOGLU ZAPOČEO POSJETU HRVATSKOJ, SASTAO SE S MUFTIJOM HASANOVIĆEM

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu svoj službeni posjet Republici Hrvatskoj započeo je danas u Zagrebu sastankom s predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftijom Azizom ef. Hasanovićem, javlja Anadolu Agency (AA).

Na početku sastanka održanog u prostorijama Mešihata Islamske zajednice u Zagrebu, muftija Aziz ef. Hasanović zaželio je dobrodošlicu gostu iz Turske, ministru Cavusogluu, te se zahvalio na podršci koju Turska pruža Islamskoj zajednici i muslimanima u Hrvatskoj.

Nakon sastanka, zajedno s delegacijama posjetili su Memorijalni spomenik poginulim Bošnjacima u Domovinskom ratu gdje su proučili dovu za 1.182 poginula borca Bošnjaka u ratu u Hrvatskoj 1990-ih.

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i turski ministar Cavusoglu sutra će posjetiti kasarnu „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji te kontejnersko naselje na Sajmištu u Petrinji gdje se nalaze stambeni kontejneri iz donacije Republike Turske i susresti se s obitelji kojoj je dodijeljen jedan od stambenih kontejnera. Ministri će se potom uputiti u obilazak centra Petrinje, a nakon toga održat će sastanak u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u Zagrebu.

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu sutra će se sastati s i predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem, predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem te s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem.

Izvor:hayat.ba