Chanel predstavio prvu aplikaciju za virtuelno isprobavanje ruževa

Chanel je pokrenuo aplikaciju koja bi, kako Vogue navodi, mogla promijeniti budućnost kozmetike. Koristeći najnoviju AI tehnologiju, novopokrenuta aplikacija “Lipscanner”, na osnovu skenirane boje pronalazi najpodudarniju nijansu ruža koja odgovara vašem licu.

Vogue objašnjava da pomoću nove aplikacije možete skenirati fotografije iz časopisa, tuđe selfije ili fotografije sa Instagrama, a aplikacija će pronaći podudarni Chanelov proizvod iz jedne od pet grupa boja tj. u prirodnoj, rozoj, narandžastoj, crvenoj ili ljubičastoj boji.

Također, aplikacija na osnovu skrenirane slike nudi i najprikladniju teksturu te možete odabrati mat, sjaj, saten ili metalik. Uz algoritam osposobljen za analizu lica, aplikacija je programirana da uzima u obzir ton kože i oblik usana prije nego što preporuči odgovarajuću boju i završni izgled.

Nakon zatvaranja kozmetičkih trgovina širom svijeta zbog koronavirusa, Chanel je pronašao “digitalno” rješenje za isprobavanja proizvoda na vlastitom licu prije kupovine.

Ova je aplikacija prva ove vrste kada je u pitanju uljepšavanje i kozmetika, a Vogue smatra da je ona tek početak onoga što slijedi kada je u pitanju susret kozmetike i modernih tehnologija.

Izvor:klix.ba