CVIJANOVIĆ I STANIVUKOVIĆ NASTAVLJAJU RAT: BANJA LUKA ZASLUŽUJE MNOGO BOLJEG I SPOSOBNIJEG GRADONAČELNIKA

Željka Cvijanović, predsjednica bh. entiteta Republika Srpska i potpredsjednica SNSD-a, nastavlja da se “prepucava” s gradonačelnikom Banje Luke Draškom Stanivukovićem kojeg je nazvala “nesređenim stvorenjem”.

Stanivuković joj je jučer odgovorio kazavši da će im se to obiti od glavu, ali i da takvim riječima vrijeđa izbor 50.000 Banjalučana.

Bacio sve karte na scenske efekte

Cvijanović je za “Srnu” kazala kako ima apsolutno pravo da kaže gdje god želi, a pogotovo na stranačkom događaju, šta misli o gradonačelniku Banje Luke i bilo kome drugom, kao što i ti drugi imaju isto to pravo.

Kazala je da je “gradonačelnik bacio sve karte na scenske efekte – uvježbani, jednako široki osmijeh za sve prilike, isti i na komemoraciji i na zabavi, uvježbani naklon, koji uglavnom ne odgovara nijednoj prilici ili neprilici, i to je sve”.

Razvoj Banje Luke zaustavljen

  • Tu nema znanja, niti akcije. I dalje mislim da Banjoj Luci treba ozbiljan gradonačelnik, jer je ovaj štošta obećavao, a ništa nije realizovao. Ne znam što se (Igor) Crnadak buni, bolje bi mu bilo da prošeta mjesnim zajednicama i čuje ono što nama građani uporno govore, a to je da je razvoj Banje Luke zaustavljen i da zabava za narod i razni spektakli u režiji ovog gradonačelnika tu ne pomažu, jer grad stagnira – rekla je Cvijanović.

Dodala je, ipak, da možda sve to nije rekla odgovarajućim rječnikom.

  • Ali kako god da sam rekla, poruka bi bila ista, a to je da Banja Luka zaslužuje mnogo boljeg i sposobnijeg gradonačelnika od ovog kojeg sad ima – kazala je Cvijanović.

Izvor:hayat.ba