Detalji stravičnog sudara vozova u Hrvatskoj: Mašinovođa iskočio kad je shvatio da ne može zaustaviti lokomotivu

Do nesreće je došlo kada se voz HŽ Carga zaustavio na pruzi, kada je na njega naletio drugi voz Enna grupe koji je putovao na istoj relaciji, iz pravca Križevaca prema Koprivnici

Dva teretna voza sudarila su se jutros nešto prije 5 sati u Hrvatskoj, kod sela Majurca pored Križevaca.

Do nesreće je došlo kada se voz HŽ Carga zaustavio na pruzi, kada je na njega naletio drugi voz Enna grupe koji je putovao na istoj relaciji, iz pravca Križevaca prema Koprivnici.

Šest od 40 vagona s kontejnerima završilo je pokraj pruge i palo na lokomotivu teretnog voza koji se zabio u teretni voz HŽ Carga koji je u tom trenutku bio zaustavljen na pruzi zbog kvara.

Portal ePodravina neslužbeno doznaje da je mašinovođa voza iskočio iz lokomotive kada je shvatio da se neće uspjeti zaustaviti. U skoku se ozlijedio, no ujedno sebi je i spasio život.

Dvojica mašinovođa su prevezeni u bolnicu, ali nisu zadobili teže ozljede. N1 javlja da je mađinovođa iz voza Enna grupe u sudaru zadobio prelom kosti u lijevom stopalu te više ogrebotina i nagnječenja te je zadržan u bolnici, ali nije u životnoj opasnosti.

Darko Barišić, član uprave HŽ infrastrukture, rekao je danas da su mađinovođe lakše ozlijeđeni, kao i da je prema prvim informacijama sve bilo tehnički ispravno.

Iako su se nakon nesreće pojavile informacije da se vlak HŽ Carga zaustavio zbog kvara, Barišić to opovrgava.

“Po našim saznanjima tehnički je sve bilo ispravno, a više će se znati nakon uviđaja”, rekao je.

Izvor:fokus.ba