Divna priča: Pas spasio lane od utapanja pa se nastavio brinuti o njemu

Ralph Dorn 2. juna uputio se u potragu za svojim psom Harleyjem. Padao je mrak, a on ga nije mogao pronaći sve dok ga nije ugledao na površini jezera, 200-tinjak metara od obale. Šestogodišnji pas je plivao noseći drugu životinju.
“Ne znam šta je lane tamo radilo, ali Harley se očito to nije zapitao, nego je samo krenuo u akciju”, napisao je Dorn (62) na Facebooku u objavi koja je postala viralna.
Harley je s lanetom došao do obale. Dorn je podignuo lane i stavio ga na travu, a Harley ga je počeo nježno lizati, prenosi index.hr.
“Nije ga htio napustiti, nastavio se brinuti o njemu”, dodaje ponosni vlasnik brižnog psa.
Ubrzo je iz obližnje šume provirila mama laneta pa je Dorn odveo Harleyja u njihov dom. Srna je potom odšetala sa svojim mladunčetom u šumu. Ali već sljedećeg jutra, dok je sa suprugom ispijao kafu, Dorn je shvatio da nešto nije uredu.
“Harley je uznemireno trčao od prozora do prozora. Otvorio sam ulazna vrata, a on je izjurio u šumu i pronašao lane. Nije mogao prestati mahati repom.
Dodirivali su se njuškama, kao da su najbolji prijatelji”, prepričao je. Dorn je uspio nagovoriti Harleyja da se s njim vrati u kuću, a lane otada nisu ponovno vidjeli.
Izvor:(Tuzlanski.ba)