Dodik: Izvršit ću maksimalnu homogenizaciju srpskog naroda i Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se na Instagramu gdje je ponovo komentirao optužnicu koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo BiH.

“Nakon sramne optužnice Tužilaštva BiH planiram da obavijestim srpski narod šta mu se sprema i izvršit ću maksimalnu homogenizaciju srpskog naroda i Republike Srpske. Pozivam sve ljude da se okupe oko institucija Republike Srpske – predsjednika, Narodne skupštine i Vlade, jer se u njima brane RS, njena prava i imovina”, poručio je Dodik.

Tvrdi da svi pritisci imaju za cilj da se oslabi povjerenje srpskog naroda u institucije.

“Drago mi je da je u donošenju Zakona o neobjavljivanju odluka visokog predstavnika bio i SDS, a potpisivanjem ukaza o stupanju tog zakona branio sam i njihov politički stav. To je i stav dominantne većine političkog tijela srpskog naroda. U budućnosti ćemo nastaviti donositi zakone u interesu Republike Srpske u okvirima Ustava i Dejtonskog sporazuma”, naveo je Dodik.

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića.

Razlog podizanja optužnice je neizvršavanje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta po novom članu Krivičnog zakona BiH – 203a stav 1, koji je nametnuo visoki predstavnik.
Izvor:klix.ba