Tarrant je na početku svog manifesta istakao da je “ključna stvar cijelog njegovog narativa o genocidu nad bijelom rasom prirodni prirast. Uvjeren je da će se migranti više i brže razmnožavati od bijelih Evropljana, što po njemu onda dovodi do nestanka bijele rase”. Kakva opasna sličnost sa izjavama sa samita u Mađarskoj!

Još jedan terorista koji se pozivao na Karadžića i srpsku braću, Anders Breivik je 22. jula 2011. godine na norveškom otoku Utoya, tokom omladinskog kampa Laburističke stranke, ubio 69 osoba. Dva sata ranije detonirao je automobil-bombu u Oslu, koja ja ubila osam osoba.

– Radovana Karadžića ću pamtiti kao počasnog križara i evropskog ratnog heroja. On nije nikakav masovni ubica i rasista, već čovjek koji je svoju kuću htio osloboditi od islama – pisalo je u Breivikovom manifestu.

Vratimo se i u dvadesete, tridesete godine prošlog vijeka. I malo se zamisliti. U srcu Evrope tada se rodila ideja o superiornoj naciji, pronađen je krivac za sve njene probleme, trebalo ga je “neutralisati” iza žica koje su i sada namijenjene “drugačijim”… Nacizam ili fašizam, svejedno, nije poražen. Svjedočimo njegovom buđenju.