Dodik ljut na Đukanovića zbog izjava o Srebrenici: On je isfrustriran

Predsjedavajući Predsjedništva BIH Milorad Dodik komentirao je danas izjavu predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića o genocidu u Srebrenici, rekaviši da se radi o “očajničkim izjavama isfrustriranog političara na zalasku”.

Dodik je rekao da je Đukanović posebno ličan prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi jer je “zbog neprimjerenog sukoba s njom izgubio sebi veoma dragu vlast što nikako ne može preboliti”.

“Đukanović zaboravlja pri tome da je Srpska pravoslavna crkva starija od Crne Gore i da je on predsjednik države čiji su upravo građani u ogromnoj većini vjernici te iste Crkve čija mu je popularnost u Crnoj Gori zasmetala, te je pokušao da je uruši diskriminatorskim zakonom. Napadi na Srpsku pravoslavnu crkvu su očajničke izjave isfrustriranog političara na zalasku koji je izgubio vlast i nastavlja da djeluje sa pozicija crnogorskog ultrašovinizma i etnocentrizma naročito pred međunarodnim predstavnicima na međunarodnim skupovima kao što je bio ovaj u Bratislavi ne bi li obezbijedio njihove garancije i podršku da produži svoj mandat predsjednika”, kazao je Dodik.

Dodik je komentirao i izjavu crnogorskog predsjednika da Srbija nikad nije prihvatila crnogorsku nezavisnost, rekavši da je to “klasični primjer političkog klevetništva jednog frustiranog političara koji mijenja teze, jer opće je poznato da Srbija ima diplomatske odnose sa Crnom Gorom”.

“Potpuno je legitimno i da Srbija kao ozbiljna država čuva interese svih Srba u regionu i taj potez srpske države i njenog predsjednika Aleksandra Vučića koji je za svaku pohvalu ne ugrožava nikoga, a to što ta posvećenost Srbije prema svom narodu smeta Đukanoviću i ne čudi jer on ne vodi računa ni o velikoj većini državljana Crne Gore”, istakao je Dodik.

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je govorio na konferenciji “Zapadni Balkan: Ključni dio slagalice evropske bezbjednosti” i tom prilikom govorio o značaju Srpske pravoslavne crkve optužujući ih da su odgovorni i za genocid u Srebrenici.

Izvor:haber.ba