Dodik o odluci Ustavnog suda BiH o šumama: U NSRS poništiti sve što je izvan Ustava i Dejtona

Dodik je poručio da briselske diplomate i sarajevska politika “ne mogu da prave zemlju”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentirao je odluku Ustavnog suda BiH koji je danas utvrdio da  nisu u skladu sa Ustavom BiH pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske, i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo Republike Srpske.

Dodik, koji trenutno boravi u Mađarskoj,  poručio je da je krajnje vrijeme da Parlament RS-a zasjeda i poništi sve, kako je naveo, neustavne odluke i da RS hoće da prihvati dejtonsku BiH.

– Hoćemo da kažemo da nas ne zanima nikakav visoki predstavnik, pogotovo ovaj koji se lažno predstavlja i koji bi donosio neke odluke. Vidim da danas on piše neko pismo, da on nešto traži, šta on ima sa platama, šta on im s tim stvarima. Neka to rješava u svojoj zemlji, a ne kod nas – rekao je Dodik.

On je pozvao građane RS-a da “shvate ozbiljnost situacije”.

Dodik je poručio da briselske diplomate i sarajevska politika “ne mogu da prave zemlju, jer u takvoj BiH mi nećemo da budemo”.

– Briselske diplomate se uvijek nešto žure. Uvijek guraju svoje. Uvijek je bilo da ono što je ranije naznačeno u Sarajevu, tako i bude na kraju, pa nam samo ispostave zahtjev. U takvoj BiH mi nećemo da budemo – rekao je on.

Izvor:avaz.ba